Çarşamba, Mayıs 08, 2019

Gizlilik Herkesin Hakkı!

google

Aralık ayında, Google CEO'su Sundar Pichai, şirketinin, kullanıcı verilerine aç bir teknoloji dünyasında gizliliğini nasıl koruyacaklarını anlamalarına yardımcı olmak için "daha iyisini" yapabileceklerini öne sürdü. Pichai, Kongre üyelerine bir dizi gizlilik kaygısı konusunda “Bunu basitleştirmek istiyoruz” dedi. Çarşamba günü The New York Times'ta yayınlanan Pichai, bu çabaların bir kısmını vurgulayarak, gizliliğin "zamanımızın en önemli konularından biri" olduğunu belirtti. Pichai, verilerimize erişebilmenin Google hizmetlerinin daha iyi çalışmasını sağladığını, ancak kullanıcıların - tüm kullanıcıların - ayrıcalık için fazladan ödeme yapmak zorunda kalmadan gizliliklerinin korunmasını beklediğini kabul etti. “Gizlilik, yalnızca premium ürün ve hizmetler satın alabilecek kişilere sunulan lüks bir mal olamaz” dedi.

"Gizlilik, dünyadaki herkes için eşit derecede erişilebilir olmalıdır." Pichai'nin tercih edilen parçası, teknoloji topluluğunda tüketicilerin verilerinin nasıl kullanıldığı, satıldığı ve korunduğu konusunda kargaşanın ortasında geliyor. Google, kullanıcı konum verilerinin toplanması, milyonlarca Google+ kullanıcısının hesaplarından kaynaklanan bilgileri açığa çıkaran yazılım kusurları ve gizlilik düzenlemeleri ile ilgili sorularla karşılaştı. Bu sorulardan bazılarını cevaplamaya çalışmak için Pichai, Google'ın ürünlerini daha faydalı hale getirmek için anonim verileri nasıl kullandığını açıkladı. Ayrıca, kullanıcılara sunulan hedefli reklamların, Gmail veya Dokümanlar gibi uygulamalarda bulunan kişisel verilere değil, geçmiş arama sonuçları gibi etkinliklere dayandığını söyledi. 

Google, yıllar boyunca sunduğu gizlilik koruma araçlarından bazılarını incelerken, Pichai, Android tabanlı telefonlar için otomatik silme kontrolleri ve iki faktörlü kimlik doğrulama dahil olmak üzere şirketin geçen hafta tanıttığı yeni özellikleri tanıttı. Ayrıca, Google’ın, kullanıcıların gizliliğini korumak için yapay zeka ile yaptığı çalışmaları, özellikle de cihazınızdaki verilerden okuyan ve öğrenen, ancak ham verilere değil, yalnızca geliştiricilere öğrenilen dersi gönderen birleşik öğrenme adı verilen bir özellikle lanse etti. Şirket, AI etik panosu üzerindeki Mart ayı boşlukları da dahil olmak üzere AI operasyonları için geri adım attı. Google sadece bir hafta sonra anakartı dağıttı. “Gelecekte, AI ürünleri daha az veriyle daha yararlı hale getirmek için daha da fazla yol sağlayacaktır” dedi. Sonuç olarak, Pichai teknoloji toplumunda temkinli bir konu ortaya koydu: mevzuat. Kongre üyeleri, tüketici gizliliğini düzenleyen federal bir kanuna doğru hareket etmeye ilgi gösterdiğini belirtti ve Pichai, Google’ın ABD’nin Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne benzer gizlilik mevzuatını kabul etmesini desteklediğini söyledi. "Mevzuat, dünyadaki daha fazla insan için gizlilik korumalarının sağlanmasına yönelik çalışmalarımızda bize yardımcı olacak."

Yorum Gönder

Whatsapp Düğmesi Yalnızca Mobil Cihazlarda Çalışır.

SİTE İÇİ ARAMA...