Salı, Mayıs 07, 2019

En İyi Hosting Seçimi

hosting

Hazırlanan internet sitelerinin bir alana ihtiyacı vardır. İnternet siteleriniz için ayrılan alana hosting isimi verilir. Tasarlanan internet sitelerinin internet üzerinde bir sayfaya dönüşebilmesi bilgisayarlardan daha kuvvetli makineler tarafından gerçekleştirilir. Bir internet sitesinin hosting dışında domaine de ihtiyacı vardır. Domain alan isimi manasına gelmektedir. İnternet sitelerine ulaşabilmek için kullanılan IP adresine domain denilmektedir. Hosting ve domain hizmeti alırken dikkat edilmesi şart olan bir kaç nokta vardır. Bunlar; hız, mb ve desteklenen programlar şeklindedir.

Hosting ve Domain Hizmeti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hız: İnternet sitenizin yüklenme hızı, sitenize ulaşmaya çalışan kullanıcının internet hızı ve hosting hizmetinizin hızı ile ilgilidir. İnternet sitelerinin yavaş yüklenmesi kullanıcıların siteden çıkmasına neden olmaktadır. Bu sebeple hosting hizmeti alırken hizmet sağlayıcının size sunduğu hız çok ehemmiyetli bir ayrıntıdır.

İnternet siteniz için ayrılmış olan alan (MB): Hosting hizmetinizi, internet sitenizin boyutu, tasarımı ve mail trafiğinizin yoğunluğuna uygun bir alan seçerek almanız yararlı olacaktır. Muhtevası yüksek bir site için verilecek alan az olursa site konusunda kimi sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bu sebeple internet siteniz için doğru boyutta alan seçimi oldukça ehemmiyetlidir.

Hostingin desteklediği programlar: Günümüzde web siteleri tanıtım faaliyeti gibi klasik kullanımların yanında iş/işçi bulma ve alışveriş gibi pek çok şekilde kullanılmaktadır. Mevzubahis kullanımların işlevselliği için çeşitli formlar asp, php ve asp.net gibi programlama dilleri kullanılarak oluşturulmaktadır. Daha iyi bir performans, istikrarlı ve emin sonuçlar almak için ise kullanılan programlama dili ile en iyi çalışacak hosting sisteminin seçilmesi oldukça ehemmiyetlidir.

Kolay Okunabilir Uzantı: Bir domain hizmeti alırken en çok dikkat faktörüz gereken nokta domainin kolay okunabilir olması ve firmanız ile alakalı bilgiler içermesidir.

Yorum Gönder

Whatsapp Düğmesi Yalnızca Mobil Cihazlarda Çalışır.

SİTE İÇİ ARAMA...